От Софийската дирекция на МВР съобщиха, че продължават действията им по установяване на лицата, които са се държали непристойно по време на мача от 10-ия кръг на Първа футболна лига между "Славия" и "Левски". Тогава на стадиона в квартал "Овча купел" бяха счупени голяма част от седалките в сектора, в който се подвизаваше "синята" агитка.

Срещата се игра на 21 септември и от СДВР съобщават, че и в момента работят по установяването на извършителите. 23 от лицата вече са били в управления на МВР и се очаква още 4-ма да дадат обяснения. В последните два дни осем от присъстващите на мача са взели отношение по случилото се.

В следствие на работата на МВР са предприети и мерки за ограничаване на достъпа на феновете с неприлично поведение до мачове. Спрямо 12 от тях са наложени принудително-административни мерки - глоба в размер на 1000 лева и 2 години забрана за посещение на спортни мероприятия. На четирима са наложени забрани за посещение за срок от 2 години и по 60 часа общественополезен труд, а един е с наложена глоба от 1000 лева и 1 година забрана за посещение на спортни събития. Един е предаден на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.Материалите по отношение на един от установените са докладвани в съда и се очаква решение, а друг е оправдан в съда. Срещу трима от задържаните са образувани досъдебни производства.

"Полицията няма да толерира подобно поведение и спрямо нарушителите ще бъде прилагана цялата строгост на закона", завършва съобщението на СДВР.