От Министерството на външните работи съобщиха, че арестуваните след снощните сблъсъци в Братислава български фенове ще бъдат освободени до час. Общо 45-има българи са били задържани от полицията в словашката столица за инцидентите в центъра на града снощи. Всички те обаче са били привлечени в качеството на свидетели, като 2/3 от тях са били освободени още в ранните часове на днешния ден. 

"До час се очаква да бъдат освободени всички задържани във връзка със сблъсъците на футболни запалянковци в словашката столица Братислава. По информация на българското посолство, към 5.30 местно време са задържани 45 души като свидетели, а към момента са освободени 30 души", съобщиха от пресцентъра на външното министерство.

Късно снощи фенове на "Левски" си спретнаха меле с привърженици на полския футболен тим "Краковия" и холандски запалянковци от "Аякс". Арена на боевете е столицата на Словакия Братислава. "Сините" са там заради гостуването на своите любимци на "Ружомберок" в среща от първия предварителен кръг на Лига Европа. Мачът е тази вечер в едноименното градче на около 260 км от там. Българските фенове са планували да прекарат нощта в столицата и след това да продължат по пътя си.