"Ще спя с пижама на "Тотнъм". Така Жозе Моуриньо отвърна на критиките, че миналото в "Челси" ще пречи на новата му работа и на неговата отдаденост към "шпорите". Португалският мениджър даде първата си пресконференция начело на "Тотнъм". Специалния увери, че дългият престои извън футбола му е помогнал да осъзнае много свои грешки, които няма как да повтори.

"Тези 11 месеца, в които бях извън футбола, никога не са били загуба на време. За мен беше период, в който мислех много и анализирах, подготвях се. Човек никога не губи своето ДНК, своята идентичност. Аз разсъждавах над много неща. Осъзнах, че в кариерата си съм допускал много грешки, но съм доказал, че не правя една и съща грешка два пъти", каза Моуриньо и добави, че е променен.

"Сега съм по-силен, не физически, защото винаги съм бил във форма. По-силен съм от емоционална гледна точка. Спокоен и мотивиран съм, но не сме тук да говорим за мен. Тук съм, за да помогна на отбора и всички в клуба"

"Когато не печеля, няма как да съм щастлив и това няма да се промени никога. Надявам се да предам това и на играчите, те трябва да мразят загубите. Не трябва да са доволни, ако не са напуснали терена като победители. Ако ти си щастлив след загуба, тогава в нито един период от кариерата си няма да се превърнеш в победител"

"Отборът има огромен потенциал. Ясно е, че щом се прави треньорска смяна по средата на сезона, значи нещо не е наред или има лоши резултати. Почетино е страхотен мениджър и свърши невероятни неща. Това винаги ще бъде неговият клуб и винаги е добре дошъл на стадиона и на базата", заяви Моуриньо.