Младежкият национален отбор до 21 години на България стартира с поражение от непретенциозния отбор на Люксембург с 0:1 в Европейските квалификации. Гостите стигнаха до победния гол в 90-ата минута, а след него имаха ситуация да отбележат още един.

Българите имаха малко по-голямо надмощие преди почивката, но то се изразяваше основно в контрол върху топката и разиграване в половината на гостите. Първата добра възможност за гол се откри в 20-ата минута пред Александър Георгиев, но ударът му с глава беше спасен от вратаря на гостите.

5 минути по-късно гостите можеха да открият резултата. При атака и центриране от ляво топката попадна у Флориан Бонер, който обаче от 7-8 метра стреля в тялото на излезлия да го посрещне вратар Християн Василев.

Снимка: Lap.bg

До края на първото полувреме и двата отбора опитаха на няколко пъти да застрашат вратарите със статични положения, но не се стигна до промяна на нулевото равенство.

След почивката България взе инициативата в мача, като най-напред резервата Янис Карабельов, а след него след пас на Серкан Юсеин и Александър Георгиев пропусна. Положението на Георгиев беше идентично с това на гостите от първото полувреме, но вратарят Руле спаси.

Постепенно гостите убиха атаките на България и въпреки териториалното надмощие на нашите, кой знае какви положения пред нападателите ни не се откриха.

Снимка: Lap.bg

А в 90-ата минута гостите стигнаха и до победата с гол на резервата Тинели. Той стреля от дъгата пред българското наказателно поле, топката се отклони в крак на български играч и влезе точно долу до дясната греда на вратаря Василев, който не успя да реагира.

В края на мача при една контраатака гостите можеха да вкарат и втори гол, но най-напред Лясков спря топката с тяло, след като вратарят Христиан Василев подари топката на противника. След това и шансът беше на наша страна.