Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол - Александър Димитров, няма да може да разчита на 13 от своите избраници за последния мач на "лъвчетата" срещу Естония от квалификациите за европейско първенство. Срещата ще се играе утре (17 ноември) на стадиона "Славия" в София.

От Българския футболен съюз съобщават, че шест от футболистите са дали положителни проби за COVID-19 - Иван Дюлгеров ("Черно море"), Иван Турицов (ЦСКА), Ивайло Найденов ("Левски"), Алекс Петков ("Левски"), Симеон Петров (ЦСКА 1948) и повиканият в последствие Димитър Митков ("Лудогорец").

Снимка: Lap.bg

Заради контузия в мача няма да играе защитникът на "Олимпия" Любляна Ангел Лясков, а заради наказания Димитров не може да разчита на Владимир Николов ("Вюрцбургер") и Илия Юруков ("Левски").

Петко Христов ("Про Верчели") не успя да се прибере в България от Италия заради наложени ограничения. Капитанът на ЦСКА Валентин Антов се е оплакал от неразположение заради вирусно заболяване.

Светослав Ковачев ("Арда") и Доминик Янков ("Лудогорец") ще останат в мъжкия национален отбор за мача с Република Ирландия в сряда (18 ноември). 

Снимка: Lap.bg

Александър Димитров повика нови шестима футболисти на мястото на отсъстващите - Станислав Работов ("Ботев" Пловдив), Милен Стоев ("Арда"), Васил Симеонов ("Арда"), Стефан Гаврилов ("Септември" София), Мартин Вълчинов ("Хебър"), Георги Русев (ЦСКА 1948).

Младежките национали все още имат шанс да се класират за първенството на Стария континент, което ще се проведе в Унгария и Словения през 2021 г. (Първоначално мачовете трябваше да се играят през 2020 г., но форумът беше отложен заради пандемията от коронавирус). В момента "лъвчетата" са на трето място в своята група с 15 точки. Полша има 17, а Русия е водач с 23. За първенството се класират победителите в деветте групи и петте най-добри втори тимове. България няма шанс да се изкачи до първото място, но може да изпревари националния отбор на Полша, който утре играе срещу Латвия.

Снимка: Lap.bg