Футболистът на "Етър" Гаетан Миси Мезу разказа какво се е случило по време на мача от Първа лига срещу "Славия", който беше белязан от расистки скандал. 

В него бяха замесени Мезу и вратарят на "белите" Светослав Вуцов. Ганаецът твърди, че е бил наречен "маймуна", опитал да се оплаче на съдията Валентин Железов, но реферът го заподозрял в лъжа и му показал жълт картон.

"Вратарят на "Славия" ме нарече "маймуна". Първоначално не бях сигурен, че е казал това и го попитах дали е така. И той го повтори. След това съобщих на съдията, който ми каза да не лъжа. Повторих му отново как ме е нарекъл Вуцов, за да му дам възможност да направи нещо или да спре мача или поне да говори с него. И след това ми показа жълт картон", разказа Мезу.

Снимка: Lap.bg

След мача двамата - футболистът на "Етър" и Вуцов проведоха кратък разговор.  

"Очаквах да ми се извини след мача, но той не го направи и аз се ядосах още повече. Казах му, че случаят няма да приключи тук, защото не трябва да се случват такива неща на и извън терена. Не мога да го приема", разказа още Мезу.

Снимка: Lap.bg

От "Етър" вече излязоха с декларация в подкрепа на своя футболист и заявиха, че ще сезират Комисията по етика и феърплей, която ще заседава след като се изиграят всички мачове от настоящия кръг в първенството. 

"На полувремето треньорът на вратарите ясно ми заяви, че състезателят на иска да излезе за второто полувреме, защото е крайно ядосан и разочарован, бил е обиждан на расистка основа. В съблекалнята са имали дълъг разговор да го убедят да остане", заяви административният директор на "Етър" - Страцимир Тинчев.

 Самият Вуцов заяви пред bTV, че не е използвал расистки обиди, а е нарекъл Мизу "симулант". Двамата вероятно ще бъдат изслушани от Комисията по етика и феърплей, която да определи евентуално наказание.