Мирена Демирева спечели сребро за България в скока на височина в Рио. Минути след невероятния си успех, тя даде специално интервю за bTV. 

"Бях супер притеснена. Миналата година на световното в Пекин обещах, че в Рио излизам за медалите, така че си изпълних обещанието", каза вицешампионката от европейското първенство в Амстердам.

"Щастлива съм, че успях да правя опити на 2 метра, първият беше много хубав, но тепърва започваме. Щастлива съм, че успях да донеса радост на толкова много хора", развълнувано добави тя.

"Ужасно много исках медал. Фалът на първия опит ми помогна да скачам всяка следваща височина от първия опит. До последно не губих концентрацията, скачах за златото до последно".

26-годишната спортистка продължава да преследва голямата си цел - да скочи над 2 метра: "Вече нямам търпение да започне следващият сезон", сподели тя.

"Основното, което промених през последните години е треньорът – подготвям се в Холандия. Имам различен разбег, което мисля, че е основното. По-уверена съм, нямам контузии, здрава съм, което е най-важното".

Атлетката разкри още, че не си поставя граници и смята да работи стъпка по стъпка, докъдето й стигнат силите.