Двукратната сребърна медалистка от шампионати на Стария континент - Мирела Демирева, е наясно с голямата си цел. Българската звезда в сектора за скок височина иска да е най-добрата в света и типично за нея, няма намерение да се оплаква по пътя към върха!

"Каквато съм на пистата, такава съм и извън пистата. Хубавото е, че всички говорят за висок скок. Смятам, че моята роля е да популяризирам това, което обичам. Научих много уроци през този сезон. Може би все повече и повече преоткривам себе си. Това става с развиването на моя скок, тъй като аз искам да бъда най-добрата, което означава, че трябва да съм абсолютна. Харесва ми това преоткриване и развиване. Натоварвам се от очакванията, но искам да бъда най-добрата в света. Не мога да се оплаквам с такива битовизми от сорта на "Изморена съм!" и "Ох, колко ми е тежко!". Не съм великата страдалка! Ще дам всичко от себе си. Ако се получи, ще се получи, ако не - здраве да е!", заяви Демирева пред bTV минути след като получи сребърния си медал.

А краткосрочните планове на Демирева са ясни - добро представяне до края на сезона.

"2 метра са си 2 метра! Изключително много се забавлявах по време на това състезание. Бях себе си. Харесва ми начинът, по който скачам, харесват ми скоковете. Среброто е ценен медал след миналата година, която беше доста трудна и тежка, а и на фона на това, че Токио 2020 приближава. Всеки един медал е ценен. И този е ценен сам по себе си. Трудно ми е да ги степенувам. Имам още няколко състезания до края на сезона. Изключително важно е да завърша сезона здрава. След това ще си почина малко, ще се прибера вкъщи. Нямам търпение вече! През новия сезон предстои световно чак октомври месец. Трябва да направим план за подготовката, защото сезонът ще е по-различен. Продължаваме да работим върху разбега ми", разкри тя.