Спортният министър Красен Кралев избухна остро срещу съдиите на боксовия турнир в Минск и заяви, че те са ръководени от "престъпната клика", управляваща АИБА. Според него, Даниел Асенов е бил ограбен във финала, който загуби от испанеца Габриел Ескобар с 1:4 съдийски гласа.

Ето какво написа Красен Кралев в личния си профил във "Фейсбук":

"В мъжкия турнир, който е със статут на европейско първенство, Даниел Асенов остана със среброто в категория до 52 кг, след като отстъпи на испанеца Ескобар с 1:4 съдийски гласа в много оспорван сблъсък.

Тайсъна от Кукорево, който има 2 европейски титли при мъжете и общо 6 в неговата кариера, не успя да защити златото си от шампионата на Стария континент през 2017. Личното ми мнение е, че съдиите, ръководени от престъпната клика, управляваща АИБА, ощетиха жестоко българския боксьор. За облекчение на всички, МОК суспендира лиценза на АИБА и квалификациите за Токио, както и самия олимпийски турнир, ще бъдат адмистрирни от олимпийската централа.

Браво на българските боксьори, които спечелиха за България пълен комплект медали – злато на Станимира Петрова, сребро на Даниел Асенов и бронз на Габриела Димитрова.", гласи съобщението на Кралев в социалната мрежа.