Министърът на младежта и спорта Красен Кралев внесе яснота относно предложените от здравните власти мерки за борба срещу пандемията с коронавирус, включващи евентуално преустановяване на всички спортни мероприятия в България за период от 4 месеца.

Кралев увери, че ще се вземе разумно и справедливо решение, удовлетворяващо всеки ресор.

Съобщението на министър Кралев в социалните мрежи:

"Уважаеми спортисти и журналисти,

Това, което чухме на брифинга днес, беше мнението на здравните власти за необходимостта от допълнителни мерки срещу коронавирус пандемията. Уважавам тяхното експертно становище, но ви уверявям, че тези предложения за частичен локдаун тепърва ще бъдат обсъждани с премиера и с всеки ресорен министър. Както заяви и самият министър Ангелов.

За мен тези предложения също са новост, но съм сигурен, че с колегите и със здравните власти ще стигнем до разумно и справедливо решение за всеки ресор! Разбира се, няма съмнение, че на първо място ще бъде поставено опазването на живота и здравето на хората"

По-рано днес бе предложено удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната до края на месец март 2021 г. Засега обаче планът е строгите мерки да останат до празниците и да бъдат отпуснати за Коледа.

Евентуалното спиране ще засегне най-сериозно Първа лига и би било второто през тази година заради пандемията с коронавирус. Родният футболен шампионът бе прекъснат в продължение на около три месеца между 13 март и 5 юни.

Преустановяване на мачовете би натоварило допълнително графика на отборите, голяма част от които вече имат отложени срещи заради COVID-19. Ще се отрази негативно и на евроучастниците ни - "Лудогорец" и ЦСКА.

Снимка: Lap.bg