Най-хубавият и важен мач за ЦСКА ще бъде финалът за Купата на България срещу "Локомотив" Пловдив. В това е убеден треньорът на "червените" Милош Крушчич. Двата тима излизат за първи път един срещу друг в спор за трофея на 1 юли на националния стадион "Васил Левски".

"Това е най-хубавият и най-важен мач за нас. Радвам се, че сме на финал и ще можем да се борим за трофей. Виждам голяма мотивация, както в отбора, така и при феновете. Надявам се да спечелим Купата на България. Засега нямаме проблеми и всички футболисти са здрави и тренират - единствено Юрич, не", уточни Крушчич.

Томи Юрич е заразен с коронавирус. От клуба обявиха това след дербито с "Левски".

"Като треньор мога да налагам модела на игра на футболистите, но най-важното е как те ще се справят. Те имат най-важната роля. Мачът е един. Има много компоненти за победа - мотивация, подготовка, настроение. Локомотив играе много добре, особено в средата на терена. Пресират много добре. Стилът им разчита на силна игра за първа топка. Знаем техните силни страни. Внимателно сме ги проучили. Отборите се познават добре", заяви още треньорът на ЦСКА.

Крушчич заяви, че на тренировките футболистите му не са тренирали изпълнение на дузпи, ако в редовното време резултатът е равен.

"Този финал е бонусът за свършената от нас работа. Дано да спечелим утре. Не искам да говоря дали работата ми зависи от крайния изход на мача. В ЦСКА винаги има напрежение. Аз и футболистите ми свикнахме - всеки мач е финал за нас. Няма да крия, че съм мотивиран да спечеля Купата. Същото важи и за футболистите и феновете. Задачата ни е да зарадваме привържениците. За мен е важно да спечелим, но в момента най-важни са футболистите и клуба. За мен това ще е първи голям трофей", каза още Крушчич.