Пакистанският милиардер Шахид Хан поиска да купи митичния стадион "Уембли" срещу 800 милиона паунда (915 милиона евро). Бизнесменът, който е собственик на местния футболен клуб "Фулъм" и на отбора от Националната футболна лига на САЩ "Джаксънвил Ягуарс", отправи умопомрачаващата оферта към собственика на съоръжението - Футболната асоциация на Англия.

Хан, чието състояние се оценява на повече от 6 милиарда евро, е готов да извади около 600 милиона евро веднага и да позволи на ФА да запази правата върху ВИП програмата на съоръжението, която е на стойност около 350 милиона евро.

Ако предложението бъде прието, Хан почти сигурно ще реализира своя план да базира отбор по американски футбол във Великобритания.

Източници от ФА твърдят, че офертата е твърде изкушаваща и се обсъжда изключително сериозно. Дори вече има идея огромният приход да бъде инвестиран в затревени терени.

През януари Асоциацията обяви, че в края на 2024 г. стадионът най-после ще бъде изцяло изплатен - 17 години след като изцяло обновеното съоръжение за 90 000 зрители бе отворено. Цялата стойност на проекта е около 800 милиона евро, остава да бъдат изплатени около 160 милиона евро.