Дългогодишният треньор на националния отбор по бокс Михаил Таков, смята, че на този етап не е възможен мач между Кубрат Пулев и Анди Руис за световната титла на Международната боксова федерация (IBF).

Според специалиста, има няколко стъпки, които трябва да се спазят, преди да се осъществи подобен двубой.

"Трябва да се следват стъпките. На 22 юли Кубрат трябва мине на комисия и да се реши дали наказанието ще е шест месеца или по-голямо. След това има записан реванш Руис - Джошуа за ноември или декември, който е подписан в предварителния договор. Смятам, че ще се състои. Кубрат и неговият екип водят преговори евентуално за мач Пулев - Руис, който на този етап не вярвам да стане. Ако не се стигне до споразумение, се отнема пояса на IFB, както се случи с Тайсън Фюри, и Кобрата отива на мач със следващия в ранглистата.", каза Таков в студиото на "Тази сутрин".

В момента Кобрата посещава назначените му от Спортната комисия на Калифорния курсове за превенция на насилието над жени в сферата на медиите, а на 22 юли ще стане ясно дали ще си получи обратно лиценза за Северна Америка.

"Не може да има друг мач преди реванша. Нормално е Джошуа да се възстанови след тази загуба и да се подготвя за реванша. Да се подготвя и мястото, където ще играят.", добави треньорът.

Таков също е останал изненадан от победата на мексиканеца Руис над Джошуа: "Не съм срещал Руис в световните ранглисти, неизвестен е за мен. Като го погледна на пръв поглед - един нисък боксьор, пълничък. Но пък видях, че има много качества, които ги прояви в този мач. Като гледаме фигурата му, не вярвам да спазва хранителен режим. В дадени моменти приличаше на Тайсън Фюри.", каза още специалистът.