Един от вицепрезидентите на Българския футболен съюз Михаил Касабов заяви, че няма да поеме властта в централата. Пред БНТ той каза, че при първа възможност ще свика конгрес за избор на нов шеф на българския футбол. 

Касабов е един от тримата заместници на президента в оставка Борислав Михайлов. Другите са Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев.

Днес (18 октомври) Изпълнителният комитет към БФС трябва да гласува желанието на досегашния президент да напусне поста. Бившият вратар на националния отбор подаде оставка след загубата на националния тим от Англия с 0:6. Срещата беше белязана и от расистки скандал по трибуните.

След нея министър-председателят Бойко Борисов заяви, че държавата ще прекрати всякакви отношения с БФС, докато Михайлов е начело. Така след 14 години като президент, той подаде оставка.

Снимка: Ладислав Цветков

По всичко личи, че при приемането на оставка от страна на Михайлов, единствената стъпка е свикване на нов конгрес за избор на президент. 

Йордан Лечков не може да оглави централата, тъй като е в предизборна кампания като кандидат-кмет на Сливен. Фурнаджиев и Касабов категорично заявиха отказа си да застанат начело на БФС.

Заседанието на Изпълкома на БФС днес започва в 14:00 ч. и се очаква да продължи около час, след което ще бъде дадена пресконференция. Всички мнения и отзиви след срещата очаквайте в емисиите Новини, в сайта btvnovinite.bg и във "Фейсбук" на адрес bTV Спорт.