Легендарната американска хеви метъл група "Металика" ще бъде част от шоуто, на което българският боксьор Кубрат Пулев ще мери сили с ММА боеца Франк Мир. 

Бандата е потвърдила участие на 27 ноември по време на гала вечерта, която ще се проведе на прочутия бейзболен стадион "Глоуб Лайф Фийлд" в щата Тексас, който има сгъваем покрив и е с капацитет 40 000 души.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kubrat Pulev (@kubratpulev)

Участието на "Металика" ще бъде част от турнето, което групата провежда в САЩ. Последните им концерти бяха във Флорида, а в началото на септември бандата реализира спектакъл в Небраска, след който дариха близо 400 000 долара за борбата с безработицата. Сумата ще отиде за подпомагане на хора, опитващи да придобият квалификация в друга сфера.

"Металика" ще е само една от атракциите. Самите мачове между боксьори и ММА бойци ще се проведат по правила и от двата спорта. Те ще бъдат в триъгълен ринг, а срещата между бившия претендент за титлите на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF) и на Международната боксова организация (IBO) Пулев и ММА боеца Мир ще е кулминацията на вечерта. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kubrat Pulev (@kubratpulev)

"Това ще е нещо различно, както за нас, така и за вас!", обявиха събитието от групата, която има 9 награди "Грами".

Билетите за събитието са в ценовия диапазон 50-300 долара.