Бившият германски национал Месут Йозил получи подкрепа от клубния си отбор "Арсенал", след като обяви, че няма да играе повече за Бундестима, защото се чувства обект на расистки нападки заради турския си произход.

"Артилеристите" подкрепиха напълно решението на футболиста си, публикувайки в официалния си сайт изявление на новия мениджър на клуба Унай Емери.

"Всички тук искаме Месут да се чувства като у дома си. Тук сме като семейство. Той може да тренира без напрежение всеки ден и се радваме, че се присъедини отново към заниманията. Уважавам неговото решение, той е зрял човек и сам преценява. Не сме говорили много, защото дойде преди няколко дена. Той обясни защо напуска националния отбор, а ние ще направим всичко да му помогнем", каза Емери. 

Според специалистът Йозил ще се справи бързо с напрежението и отново ще бъде в добра кондиция за предстоящия сезон.

Германецът от немски произход заяви, че не се чувства добре в националния тим заради коментарите за снимките му с турския президент Реджеп Таийп Ердоган, които бяха последвани от отпадане още в груповата фаза на световното първенство в Русия.

Германската футболна федерация, както и говорителката на Ангела Меркел, заявиха, че не може да става и дума за расизъм в Германия.

Йозил получи подкрепа за решението си лично от турския президент, както и от властите в южната ни съседка.