Капитанът на аржентинския национален отбор по футбол - Лионел Меси, изрази остро недоволството си от решението на рефера да го изгони с директен червен картон по време на мача за третото място срещу Чили на турнира Копа Америка. 

По време на церемонията по награждаването, той не пожела да получи медала си. 

"Няма да бъдем страна в тази покварена схема, която действаше срещу нас по време на Копа Америка! Не бяхме за червени картони. И аз, и Медел можехме да получим жълти! Може би ме изгониха заради думите ми от преди това (бел. р. - Меси критикува съдиите след загубата от Бразилия на полуфинал). Можеше да го проверят, но решиха да не използват ВАР", не скри разочарованието си капитанът на Аржентина.

Той все пак видя позитиви в играта на неговия тим. Въпреки разочароващото представяне на световното първенство в Русия през 2018 г. и лошия старт в тазгодишното издание на Копа Америка, аржентинците спечелиха медал.

"Завършихме добре турнирна. Прибирам се вкъщи спокоен и с високо вдигната глава. Този отбор показа уважение към противниците и характер. Не беше лесно да започнем със загуба и равенство и да стигнем до тук", каза Меси.