Седемкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси призова "Франс Футбол" да връчи наградата за миналата година на Роберт Левандовски.

Полякът остана втори в тазгодишната класация, а заради пандемията анкета през 2020 г. нямаше.

Според специалистите обаче Левандовски трябваше да спечели най-ценния индивидуален приз във футбола, тъй като направи феноменален сезон.

Снимка: Reuters

"Казах на Роберт, че за мен е прекрасно да достигна до финала с него. Целият свят е наясно, че миналата година той трябваше да спечели наградата. Смятам, че "Франс Футбол" са длъжни да ти връчат наградата. Тя е твоя, ти си я заслужи и трябва да си я вземеш вкъщи", каза Меси по време на награждаването.

"Много съм щастлив да съм тук. Радвам се, че отново се борих за този трофей. Преди две години казах, че това са последните ми години. Не знам колко още ми остава, но се надявам да е много, защото аз се наслаждавам на футбола. Благодаря на всички мои съотборници и треньори."

Снимка: Reuters

"Искам да благодаря специално на всички мои съотборници в националния отбор в Аржентина, защото за мен спечелването на Копа Америка беше много специално. Тази година изпълних най-голямата си мечта. Още по-специално беше, че децата ми и жена ми присъстваха на финала срещу Бразилия", добави Меси.