Звездата на "Барселона" Лионел Меси използва социалните мрежи , за да сподели съвети на УНИЦЕФ как да се общува с подрастващите по време на пандемията с коронавирус. Аржентинецът има трима сина: 7-годишния Тиаго, 4-годишния Матео и най-малкия - Чиро, който е на две години.

"Коронавирусът ни прави несигурни и емоционални. Тези емоции се изпитват и от децата и подрастващите по различен начин. Като възрастни, имаме голяма отговорност във времена на криза. Много е важно да разговаряме с тях какво се случва, като използваме прости и разбираеми за възрастта им думи и изрази", написа Меси, споделяйки и линкове към сайта на УНИЦЕФ (Детския фонд на ООН) и страниците на в социалните мрежи. Организацията работи в 190 държави и територии по света, за да отстоява правото на всяко дете.

Сезонът в испанската Ла Лига бе прекратен за две седмици по второ нареждане заради заразата с COVID-19, a Меси прекарва времето в компанията на съпругата си Антонела и трите им деца в семейната къща в Барселона.

Наскоро шесткратния носител на "Златната топка" призова последователите си в социалните мрежи да бъдат по-отговорни в борбата с коронавируса и да си останат вкъщи.

"Това са сложни дни за всички ни. Всички сме разтревожени от случващото се и се поставяме на мястото на тези, които страдат най-много. Тези, които те директно или семействата им са пострадали, или пък работят на фронтовата линия в болници и здравни центрове. Здравето винаги е на първо място. Това е изключителен момент и всички трябва да следвате инструкциите както на здравните организации, така и на местните власти. Само по този начин ще успеем да се преборим с проблема. Време е всеки да покаже, че е отговорен, като си остане вкъщи. В същото време това е идеална възможност да се насладите на времето със своите близки, каквото невинаги имаме. Прегръщам ви всички и се надявам да превъзмогнем всичко това възможно най-скоро.", бе посланието на аржентинския гений.

 
 
 
View this post on Instagram

Son días complicados para todo el mundo. Vivimos preocupados por lo que está ocurriendo y queremos ayudar poniéndonos en el lugar de aquellos que peor lo están pasando, o bien porque les afectó directamente a ellos o sus familiares y amigos, o porque están trabajando en primera línea para combatirlo en hospitales y centros de salud. Quiero enviarles mucha fuerza a todos ellos. La salud debe ser siempre lo primero. Es un momento excepcional y hay que seguir las indicaciones tanto de las organizaciones sanitarias como de las autoridades públicas. Sólo así podremos combatirlo de manera efectiva. Es el momento de ser responsable y quedarse en casa, además es perfecto para disfrutar ese tiempo con los tuyos que no siempre se puede tener. Un abrazo y ojalá consigamos darle vuelta a esta situación cuanto antes. #QuedateEnCasa #StayAtHome

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

bTV призовава: останете си вкъщи!