Преди да се "запознаем" със семейство Бекъм, преди да ни връхлети вихрушката на футболните съпруги, преди да се наситим от драми покрай разводи, събирания и раздели в света на спорта... Преди всички тези неща ги имаше тях - Мерилин Монро и Джо Димаджо.

Той - легендарен бейзболист, спортист, чието име е известно дори в страните, в които този спорт не е популярен, емблематични фигура, 9-кратен шампион с "Ню Йорк Янкис".

Снимка: Getty Images

Тя - мокър сън за мнозина, мечта, икона, жена, която поставя критериите за красота!

Двамата - скандали, ревност, страст и безгранична любов, която надмогва дори смъртта.

Снимка: Getty Images

Мерилин и Джо се запознават през 1952 г., когато той е завършил със спортната си кариера, а на блондинката тепърва ѝ предстоят звездните години в Холивуд. Монро първоначално гледа скептично на връзките със спортисти, като ги определя за арогантни и глупави, само че Димаджо успява да открадне сърцето ѝ след като приятели им организират двойна среща.

18 месеца по-късно Мерилин и Джо сключват брак в Сан Франциско. И двамата имат по един неуспешен опит преди това. Изглежда, че няма какво да помрачи щастието на двамата любимци на Америка и връзката им е здрава като 35-те диаманта върху годежния пръстен на актрисата.

Само че още на медения месец облаците над главите на двойката се сгъстяват. Джо е болезнено ревнив! Не понася, когато други заговарят съпругата му! А тя често кокетничи. Според близки до двойката, бейзболистът трудно сдържа агресията си, когато вижда емблематичната сцена на Мерилин от филма "Седем години проклятие" - руса красавица с развяна бяла рокля върху улична шахта. Всеки я е виждал!

По време на турнето на Мерилин в Япония, Джо често остава в сянката на вече популярната си съпруга, а отвсякъде го преследват нейни снимки по оскъдно облекло. Скандалите са ежедневие и психиката на блондинката не може да го понесе.

След 274 дни съвместен живот, Мерилин слага точката! Причината е психическо насилие. Тя разказва със сълзи на очи, че съпругът ѝ не може да приеме образа ѝ на секс символ и постоянно иска да я контролира. За Димаджо това е изненада. Той няколко пъти се опитва да говори с нея, пише ѝ писма, дори се появява дегизиран в лобито на хотел, в който е отседнала.

Блондинката обаче е непримирима! 

Не си мислете, че историята свършва до тук! Ще изпуснете най-романтичната част!

Дори разведени (официално през октомври 1954 г.), двамата продължават да са приятели и да се грижат един за друг.

Снимка: Getty Images

След четвъртия неуспешен опит да стане майка, след още един провален брак, този път с драматурга Артър Милър, Мерилин е съсипана психически. Близките ѝ се консултират с психиатър, който препоръчва лечение в болнично заведение. Актрисата до последно мисли, че става дума за почивка, за курорт, от който може да излезе, когато поиска. Само че реалността е друга. Блондинката е затворена, лекарите я следват постоянно. В един от дните тя успява да се качи на прозореца в банята и да заплаши със самоубийство.

След тази случка Джо се притичва на помощ. Извежда Мерилин от болницата и я води във Флорида. Година преди трагичната смърт на блондинката, в медиите в САЩ се появяват слухове, че двамата отново са сключили брак. След кончината на Монро през 1962 г., бившият бейзболист поема всички разноски по погребението ѝ.

Снимка: Getty Images

До своята смърт Димаджо посещава гроба на Мерилин и поставя цветя 3 пъти в седмицата. На 8 март 1999 г., преди да поеме последния си дъх на този свят Джо изрича думите: "Отново ще мога да видя Мерилин!"... Сякаш да ни напомни, че има любови, които никога не избледняват!