Жестоко меле доведе до прекратяването на мач от бразилския Кампеонато Баяно. Играчите на "Витория" и "Баия" получиха общо 10 червени и 8 жълти картона, а двубоят приключи в 79-ата минута.

Домакините от "Витория" поведоха в 34-ата минута чрез Денилсон. Дотук всичко бе спокойно.

Пет минути след началото на втората част гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Винисиус не сбърка от бялата точка, но след това отпразнува попадението с неприлични жестове към запалянковците на противника. Вратарят Фернандо Мигел веднага потърси саморазправа, а това даде началото на масов бой между двата тима.

Реферът изгони четирима от "Баия" и трима от "Витория". Мелето обаче вече бе нажежило твърде много страстите и в следващите 20 минути още един футболист на гостите и двама от домакините видяха червения цвят на картона.

Така в 79-ата минута срещата бе прекратена след осмия изгонен редови играч, както е по правилник, а на "Баия" бе присъдена служебна победа с 3:0.

Очакват се глоби и наказания за двата клуба, както и за провинилите се футболисти. Дисциплинарната комисия към Бразилската футболна федерация ще изгледа и записи от сблъсъците.