Скандал и меле белязаха футболния мач между аматьорските "Витоша" Бистрица и "Звезда" Семчиново от приятелския турнир "Витоша Къп 2021", игран в село Железница.

В края на второто полувреме напрежението се покачи, а от скамейката на "Витоша" скочи човек, който с директен удар свали на земята един от футболистите на "Звезда". Последва меле, в което същият счупил носа на друг играч на противниковия тим. 

Ситуацията беше предшествана от червен картон за играч на "Звезда", ударил съперник без топка. 

От тима на Семчиново твърдят, че не знаят кой е агресивният мъж с черна тениска. Той не е носил екип на "Витоша", въпреки че през цялото време е бил на скамейката. 

"Той влезе, пребяга 50 м от терена и нокаутира двама от нашите играчи, като единият е със счупен нос и му предстои операция в окръжна болница. Организаторите в Железница помогнаха. Имаше охрана, която не може да спре 10 човека. Това са бивши футболисти, национали, хора, които сме гледали и подкрепяли и сме им били фенове. Една част от тях не спираха да ни обиждат и да ни се подиграват. От резервната скамейка на "Витоша" Бистрица не спираха грозно да ни псуват", заяви играчът на "Звезда" Здравко Караиванов.

Бившият играч на "Локомотив" София, "Левски", "Славия" и "Пирин", който в момента играе за "Витоша" Бистрица - Даниел Пеев, разказа своята версия за инцидента:

"Участваме девета година на този турнир, къде почти всяка година печелим и никога не е имало проблеми. Няма как да носим отговорност за нещо, което се случва извън терена, по простата причина, че когато беше изгонен футболистът на противниковия отбор, имаше някакви реплики с фенове, които бяха дошли да гледат мача. Няма как да носим отговорност, че някой е дошъл да гледа мач, имало е напрежение, станало е някакво сбиване", заяви Пеев, който е играл в срещата.

След инцидента дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз реши "Витоша" Бистрица да бъде дисквалифициран от участие в турнира, а на "Звезда" Семчиново да бъде присъдена служебна победа от 5:0.