Григор Димитров получи подкрепа от Матс Виландер след тежката си загуба от Роджър Федерер на "Уимбълдън". Експертът отчете, че швейцарецът е имал пълно превъзходство на корта, но е на мнение, че българинът е на прав път.

„Федерер се намира в страхотна форма и очевидно играе чудесно. Бих казал, че той е най-трудният съперник за Димитров. Видно е, че те са добри приятели и познават добре силните си страни. Но играта на Григор просто не е на нивото на тази на Федерер в нито едно отношение, като изключим може би движението по корта."

"Димитров трябваше да сервира много добре, за да има шанс. Това е компонент от неговата игра, който той трябва да подобри, ако иска редовно да играе силно срещу най-големите. Успя да го направи срещу Надал в Австралия, така че очевидно притежава качествата, но просто му липсва постоянството, с което може успешно да затвори един 5-сетов мач."

"Мисля че Григор се усъвършенства. Той преминава по-лесно през ранните кръгове от турнирите и това е от голямо значение за представянето му в хода на надпреварите. Той прескочи успешно тази бариера и се дистанцира значително от играчите, които са, да речем, на позициите между 20-а и 50-а в ранглистата. В момента той е на много малко зад най-добрите."

„Роджър Федерер е концентриран върху този турнир от известно време, но като че ли очаквахме Григор да спечели сет или поне да затрудни Роджър през по-голяма част от мача. Димитров обаче се движи в правилната посока, той притежава качествата да спечели турнир от Големия шлем. Срещу някои от най-добрите в света в момента това ще бъде трудно, но той трябва да бъде търпелив, да тренира здраво и неговото време ще дойде. Той просто е твърде талантлив, за да не спечели турнир от Големия шлем."