Роберт Левандовски бе избран за №1 на 2020 г. при футболистите, Юрген Клоп спечели при треньорите. Вниманието на феновете, както и светлината на прожекторите, се насочи към тях. Награди на ФИФА обаче имаше и в много други категории, а безспорно най-заслужилият сред призоьорите е... един тийнейджър.

Запознайте се със 17-годишния Матия Агнезе от аматьорския италиански "Оспедалети", който получи наградата за феърплей. През януари, по време на двубоя срещу "Кайрезе", младокът спаси живота на свой съперник - Матео Бриано, след тежък сблъсък.

"Усетих, че не може да диша и веднага го поставих в по-безопасна за него позиция. Извадих и езика му, за да не се задави.", споделя реагиралият светкавично Агнезе.

Козимо Сибиля - ръководител на Серия "D", от която е част "Оспедалети", похвали Агнезе: "Много се радвам за него. Смятам, че признанието е гордост за всички на нашето ниво, защото подчертава важността на аматьорския футбол, съхраняващ основните ценности на спорта. Точно това показа Матия."

Призът бе връчен на Агнезе дистанционно от легендата на "Милан" Рууд Гулит, който му каза "Ти си моят герой, нашият герой!"

Интересното е, че тийнейджърът се научил да оказва първа помощ, след като гледал видеа в Youtube.

Според "Гадзета дело Спорт", Агнезе се сприятелил с играча, чийто живот спасил.