Селекционерът на волейболните национали до 19 години Мартин Стоев заяви, че се надява утре да плаче от щастие. Младите "лъвове" победиха драматично с 3:2 гейма Русия и се класираха за финала на световното първенство в Иран.

Финалът е утре (2 септември) от 17:30 ч. и ще може да го гледате на живо по RING и на сайта btvnovinite.bg. В спор за титлата България ще срещне Полша.

Снимка: FIVB

"Може би срещата не беше много атрактивна, но напрежението беше много голямо. Това е мач преди финала и стресът беше нормален. И двата отбора играят за първи път на световното първенство и това увеличи още психологическата тежест от мача", коментира Стоев.

Снимка: FIVB

"Надявам се да станем герои. Затова сме тук. Разбира се, нашата цел е да изиграем добър мач и след това да спечелим. Ако това се случи, моралът на всички ще е голям. Няма значение срещу кого ще играем на финала - Иран или Полша. И двата отбора имат различен стил. Иранските играчи са силни физически, а поляците са ниски, но имат добра техника", призна още селекционерът на България.

На въпрос дали се е разплакал от щастие след тази победа, Стоев каза: "Може би утре ще плача".