Треньорът, под чието ръководство мъжкият национален отбор по волейбол спечели бронзовите медали от световното първенство през 2006 г. - Мартин Стоев, заяви, че на този етап не обмисля да се включи в конкурса за нов национален селекционер.

След като "лъвовете" не се класираха за олимпийските игри в Токио през 2020 г., Силвано Пранди няма да ръководи повече тима. На негово място за следващия олимпийски цикъл трябва да бъде назначен нов специалист, като настоящият президент на федерацията Данчо Лазаров спомена имената на Стоев и Николай Желязков.

"Аз оферта, покана не съм получавал от никой. Федерацията решава кой да е треньор и дали той ще иска да поеме този отбор. Винаги съм твърдял, че на конкурс не бих се явил. Независимо срещу кого и... Кой ще ме оценява? Конкурсите са за красота. Според мен селекционерът се избира и му се предлага. Данчо Лазаров е прав, че който и да е, трябва да е за 4-години, за един цикъл. Трябва да се направи сериозна стратегия за Париж2024 наистина. Да изчакаме да видим какво ще се случи на 13 март. Да видим каква Федерация ще има, какъв Управителен съвет. Най-важно е не да сменим един човек с друг, а какви средства ще влязат в тази федерация, защото всичко това трябва да бъде обезпечено. На този етап Мартин Стоев си е добре при децата", заяви Стоев пред bTV.

В момента той е селекционер на националния отбор до 18 години. Въпреки че възпитаниците му не успяха да се класират на европейско първенство на турнира в София, те ще имат още един шанс през април.

"Не съм доволен от това, че не постигнахме целта, която имахме. Не съм доволен от това, че не показахме играта, която показахме вчера. Всичко друго беше наред. Всеки мач е добре дошъл за нас - дали е победа или загуба. От 6 месеца насам не сме изиграли нито един мач. Има нужда от мачове. Може и да е за късмет. Аз мисля, че нашият отбор е по-стойностен от отбора на турците. Понякога не по-добрият отбор печели", каза Стоев.