Вратарят Мартин Луков отново ще облече фланелката на националния отбор по футбол. Това стана ясно, след като селекционерът на България Ясен Петров обяви имената на повиканите играчи от чуждестранни тимове за мачовете с Литва и Северна Ирландия от квалификациите за световното първенство през 2022 г. 

Луков е единствената промяна, която Петров прави в този списък, в сравнение с повиканите за срещите с Италия (2:2) и Литва (1:0). В списъка са още имената на осъществилите наскоро трансфери Атанас Илиев и Валентин Антов. 

Снимка: Lap.bg

Ето и всички повикани "легионери" от Ясен Петров:

Георги Костадинов ("Арсенал" Тула, Русия), Васил Божиков ("Слован" Братислава, Словакия), Кристиян Малинов ("Льовен", Белгия), Валентин Антов ("Монца", Италия), Петко Христов ("Специя", Италия), Атанас Илиев ("Асколи", Италия), Илиан Илиев ("Аполон" Лимасол, Кипър), Мартин Луков ("Ал-Тай", Саудитска Арабия) и Димитър Велковски ("Серкъл" Брюж, Белгия).

На 9 октомври "лъвовете" гостуват на Литва. Срещу аутсайдера в групата ни българските футболисти успяха да запишат първа победа от 10 месеца насам.

Снимка: Lap.bg

На 12 октомври пък е домакинството на Северна Ирландия. 

В момента българския тим е на четвъртото място в групата. За световното през 2022 г. в Катар се класира директно само лидерът в крайното класиране, а вторият трябва да премине през бараж.