Женският волейболен отбор на "Марица" се завърна тази нощ на родна земя след историческата победа над най-титулувания европейски отбор -  "Динамо" Москва. "Жълто-сините" прелетяха със самолет от руската столица до Истанбул, след което с автобус се върнаха в родния Пловдив.

Там те бяха посрещнати от фенове с букети пред залата, в която тренират в парк "Лаута". Възпитаничките на Иван Петков сътвориха истинско чудо и победиха с 3:1 гейма като гости именития си съперник. Сега "Марица" има реални шансове да се добере до елиминациите във волейболната Шампионска лига.

"При добро стечение на обстоятелствата, ако Господ е с нас, може и първи да си завършим в групата. Всичко остава отворено. Усещането да победиш най-титулувания женски тим е доста не неописуемо, но има нотка гордост", заяви треньорът Петков.

"Чувстваме се много щастливи и удовлетворени от това, че сме си свършили работата. Играхме като колектив. Все пак, отбор от малка държава като България да победи руски гранд е нещо уникално по рода си", добави Лора Китипова.