Диего Марадона остана завинаги на 60. Изгасна, покосен от инфаркт след десетилетия разрушителен начин на живот по ръба на бръснача - между алкохолната и наркотичната си зависимости.

Оказва се, че "Божията ръка" оставя след себе си повече дългове, отколкото авоари в банката, където, според медиите в родината му Аржентина, финансовото състояние на един от най-великите футболисти за всички времена, се оценява на... 100 000 долара.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Приживе Марадона бе в непрестанен конфликт със закона и с властите във всяка страна, в която играе. По време на престоя си в италианския "Наполи" (1984-1991) натрупва дългове от близо 40 милиона долара от неплатени данъци, твърди вестник "Кориере дело спорт".

Марадона години наред не стъпва на Апенините, именно, защото е преследван от местната полиция и прокуратура заради старите си дългове. Когато посещава Италия през 2009 г. от него са конфискувани чифт диамантени обеци на стойност 4800 долара, в опит да бъде погасена, макар и незначителна част от борча му.

Снимка: Getty Images

Три години по-рано от Дон Диего са иззети два часовника "Ролекс", всеки на стойност от 13 350 долара поради същата причина.

Марадона води разточителен начин на живот и не успява да спести почти нищо от двата си бомбастични трансфера, с които два пъти чупи световния рекорд за най-скъпопродаден футболист - в "Барселона" (отива при каталунците срещу 4 милиона долара от "Бока Хуниорс") и в "Наполи" (продаден е на клуба от Неапол срещу 7 милиона долара) .