Селекционерът на Италия Роберто Манчини се закани на България преди утрешната световната квалификация между двата тима. "Скуадра адзура" излиза за първа победа у нас, а треньорът заяви на пресконференцията си, че иска изразителен успех.

"Трябва да вкараме колкото се може повече голове, но най-важна е победата. Говорих с футболистите след мача със Северна Ирландия (2:0), разбраха ме. Трябва да търсим колкото се може повече голове.", каза Манчини.

Снимка: Getty Images

"Със сигурност ще направим промени в състава. Утре сутрин ще видим как се чувстват футболистите. По всяка вероятност ще има 4-5 промени, но това ще го решим утре."

"България винаги е имала силни футболисти, най-вероятно има и сега. В момента не преживява най-добрия си момент заради смяната на генерациите. Ние сме тук, за да победим. Ще стане хубав мач, но ние се целим в победата... Два пъти съм идвал да играя в България. Спомените ми са перфектни. Надявам се утре вечер да бъде също така.", допълни специалистът.

Последната победа на България срещу Италия е с 2:1 в приятелски мач през 1991 г. Това е един от двата успеха за "лъвовете" като домакини на този съперник. В официален мач тимът ни не е побеждавал италианския от 1968 г., когато печелим с 3:2 в европейска квалификация.