Кой казва, че трябва непременно да си пораснал, за да имаш големи мечти? Напротив! Външният вид лъже. В едно крехко уж детско телце може да се крие огромна човешка сила и безгранични мечти.

Джаксън Боулс е на 7 години. Родена е в Лос Анджелис, където живее с родителите си Ник и Лусия, и с малката си сестричка Максуел. Баща й е с австралийски корени, а майка й с мексикански.

Нейната страст е боксът, а виновен за това е баща й. Когато е на 3, той поставя върху ръцете на все още пухкавата, говореща на своя бебешки език първородна дъщеря боксови ръкавици. И ден след ден, търпеливо, упорито и целенасочено започва да я тренира.

Днес малката е считана за абсолютна сензация отвъд океана. Клиповете с нейните изпълнения на ринга са абсолютен хит в интернет. Има собствен профил в Инстаграм, в който я следват близо 12 хиляди души. Прякорът й си го бива: „Момиче за един милиард долара” (One Billion $ Baby – б.р), а с това име е брандирана и специално ушитата за нея спортна екипировка.

Джаксън прекарва всеки ден в залата по няколко часа, а с нея работят индивидуално няколко треньора, начело с баща й – бивш боксьор при аматьорите, без никакви успехи, който с раждането на дъщеря си взима съдбоносно решение – да отвори зала, която да кръсти като малкото си момиченце с лъвско сърце – „Джаксън”.

Джаксън има мечта – да стане олимпийска шампионка на летните игри през 2028 г., които ще се проведат в родния й град Лос Анджелис. Не се смущава от факта, че тогава ще е само на 17 години. Кураж й вдъхва не кой да е, а самият Майк Тайсън, който преди две години гостува на семейство Боулс, за да се увери с очите си дали дъщеричката им наистина е толкова талантлива, колкото се говори в американските боксови среди.

Динозавъра, който е неподебим в тежка категория в света на професионалния бокс през 90-те години на миналия век, веднага привлича Джаксън като лице на своята академия за млади таланти.

Някой беше казал, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Джаксън Боулс от Лос Анджелис е с осанката на гигант, въпреки че тежи по-малко от 20 кг и се „извисява” до 125 см височина.