"Ливърпул" е на шест победи от край на трите десетилетия без титла в Англия. Докато феновете на мърсисайдци чакат с нетърпение триумфалния момент, на другия полюс са привържениците на противниковите отбори.

Такъв е случаят и с 10-годишния запалянко на "Манчестър Юнайтед" Дарах Кърли, който написа писмо до мениджъра на "Ливърпул" Юрген Клоп с молба да направи така, че отборът да спре да печели.

Писмото

"Драги Юрген Клоп.

Аз съм Дарах, на 10 години съм. Подкрепям "Манчестър Юнайтед" и пиша това писмо, за да се оплача. "Ливърпул" печели твърде много мачове. Ако спечели още 9 двубоя, ще стане единственият английски отбор с толкова много последователни победи. Като фен на "Юнайтед", това е много тъжно. Моля те, в следващия мач на "Ливърпул" направи така, че тимът да допусне поражение. Просто остави противникът да вкара. Надявам се да съм те убедил да не печелиш първенството и никога да не спечелваш мач.

Всичко най-добро,

Дарах"

Клоп обаче изпрати официален отговор с любезен отказ.

"Драги Дарах,

Въпреки че не ми пожелаваш успех, бих искал да ти благодаря, че ми писа. За съжаление, не мога да изпълня желанието ти. Ти искаш "Ливърпул" да загуби, но моята работа е да направя всичко възможно тимът ми да печели, тъй като има милиони хора по света, които ни подкрепят и аз не бих искал да ги разочаровам.

За твоя радост, в миналото сме загубили много мачове, ще загубим много и в бъдеще. Така е във футбола. Проблемът при теб е, че си само на 10 години и си мислиш, че винаги "Ливърпул" ще печели. Аз съм на 52 и мога да те уверя, че това не е така.

Четейки твоето писмо, мога обаче да кажа, че страстта ти към футбола никога няма да угасне. "Манчестър Юнайтед" е късметлия да имат фен като теб.

Надявам се "Ман Юнайтед" да спечелят много мачове и да вдигнат още трофеи, така че ти да не си твърде разочарован. Въпреки че двата клуба са големи противници, те се уважават. Това, според мен, е идеята на футбола.

Пази се и успех,

Юрген Клоп"