Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла вчера бе гост в предаването "Зона спорт". Той заяви, че подкрепя идеята за "ЦСКА-Литекс”. Според него това би била една изгодна сделка.

"Българинът не трябва да гледа парите. Ние все гледаме парите, кой какво дава.. Когато такива бизнесмени като Гриша Ганчев и Васил Божков предлагат някакви оздравителни програми за ЦСКА, мисля, че никой друг не може да дава мнение и да казва какво иска. Това са много сериозни хора, доказали, че могат да управляват един клуб. За тях това е един имидж, защото ЦСКА е №1."

Снимка: fanclub.sectorg.bg

Легендата на ЦСКА заяви, че и Божков, и Ганчев първо са предложили оздравяване, а след това са променили курса към създаване на нов клуб, но все още няма представен конкретен план, няма решение на ситуацията. 

"Затова е това разединение във фенове, ветерани, и изобщо в цялата общност на ЦСКА. Никой не излиза конкретно да каже "Аз предлагам да почнем от Окръжна група"", ние ще го подкрепим, или "обединяваме се с Литекс и ставаме ЦСКА-Литекс. За второто обаче е нужно разрешение от футболния съюз"

"Едни са "за" да се обединим (с Литекс), други "за" участие в "А” окръжна, трети – "за" нов клуб във "В" група. Аз съм "за" ЦСКА-Литекс. Няма нищо, ЦСКА е ставал ЦСКА – Септември, ЦСКА–Червено знаме, при Любо Пенев регистрирахме ново ЦСКА. Не е проблем да станем ЦСКА–Литекс, ако ни разрешат да играем в "А” група.”

Снимка: bTV

"От този отбор на ЦСКА ще останат не повече от двама човека. На Асприля повече ще му отива "червената" фланелка, отколкото "оранжевата". Всеки мечтае да дойде да играе в Борисовата градина ”

"Няма защо да чакаме 10 години да се върнем в елита. Защо да започваме от окръжните групи? В "А" група се изкарват по 5 милиона на година. За 5 години сме си избили дълговете. Феновете няма как да съберат 20 милиона. Това е пълна глупост", заяви Майкъла.

Вижте и цялото гостуване на Георги Илиев - Майкъла в "Зона Спорт":