Бившият абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън призна, че е бил напушен по време на дългоочакваното си завръщане на ринга след 15-годишна пауза.

На 28 ноември Железния се боксира срещу Рой Джоунс-Джуниър в благотворителен мач в Калифорния, който не излъчи победител.

Снимка: Reuters

Статистически, Тайсън нанесе почти двойно повече удари, като показа, че въпреки 54-те си години е в доста добра форма. 

Мачът бе в осем рунда, от които бяха събрани 10 милиона долара. Тайсън смята да дари парите за благотворителност.

Отзвукът от двубоя продължава, а новината днес е, че всъщност Железния се боксирал срещу Джоунс под влиянието на марихуана.

Снимка: Reuters

"Аз бях напушен, няма защо да крия. Вижте, аз не мога да спра да пуша. Това съм аз, не за първи път пуша преди и след мачове, просто имам нужда от това нещо. Съжалявам, пристрастен съм, пуша марихуана всеки ден, никога не съм спирал и не виждам никаква причина да спирам.", заяви Тайсън.

"Пушенето преди мач няма негативен ефект върху мен, а успокоява нервите ми. Това е Майк Тайсън, такъв ще си остана, такъв и ще умра. Няма обяснение, не мисля, че трябва и да има. Няма начало, няма и край", заяви още той.

След мача двамата боксьори бяха на задължителен допинг тест, но в Калифорния марихуаната не е сред забранените субстанции за спортисти.