Срещата между "Етър" Велико Търново и "Локомотив" Пловдив от 6-ия кръг на Първа футболна лига ще се играе по програма. Това заявиха домакините на мача. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на стадион "Ивайло" във Велико Търново по-късно днес (20 септември). 

Провеждането на сблъсъка беше под въпрос, тъй като петима футболисти и двама от служителите в "Етър" дадоха положителни проби за COVID-19 по-рано през седмицата. От местната Регионална здравна инспекция поставиха целия отбор под карантина.

От клуба обаче обявиха, че по-рано днес здравните власти са отменили решението си. Мачът ще се играе по програма, като в него участие ще вземат само футболистите с отрицателни PCR тестове. На мястото на играчите, които няма да бъдат в групата, ще бъдат извикани юноши от школата на "болярите".

От "Етър" призоваха привържениците да ги подкрепят на стадиона в трудния момент.

Подобна ситуация е прецедент за Първа лига. От Българския футболен съюз излязоха с правила в началото на сезона, според които, при 10 играча с положителни тестове в единия тим, мачът се отменя. В разпоредбите обаче не се споменава по какъв начин трябва да се действа, ако целият отбор е под карантина.