Боксовият шампион в тежка категория Анди Руис потвърди, че ще се качи отново на ринга срещу Антъни Джошуа. С публикация в социалните мрежи мексиканецът даде ясен знак, че ще пътува до Саудитска Арабия, където на 7 декември 2019 г. ще се състои реваншът за поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO).

Руис стана шампион през юни, когато изненадващо нокаутира британеца в Ню Йорк. Джошуа от своя страна веднага поиска реванш и възможност отново да стане шампион. 

Мениджърът Еди Хърн обяви преди месец, че дългоочакваната среща ще се проведе в Саудитска Арабия в края на годината. На няколко пъти обаче от щаба на Руис изказаха недоволството си от мястото и дори заплашиха, че мексиканецът няма да участва в такава среща.

В крайна сметка явно двете страни са постигнали договорка.

"Благодарен съм за гостоприемството на Саудитска Арабия. Нокаутирах Джошуа в Голямата ябълка и нямам търпение да прекратя кариерата му в пустинята. Не пропускайте мача!", написа Руис.

Срещата ще е от голямо значение за българския боксьор Кубрат Пулев. Като основен претендент за титлата в тежка категория на IBF той има право да излезе за пояса срещу победителя от реванша в Саудитска Арабия. Това ще бъде негова трета възможност да стане световен шампион. През 2014 г. той записа единствената загуба в професионалната си кариера в мач за световната титла срещу Владимир Кличко. През 2017 г. Кобрата трябваше да се изправи в такъв двубой срещу Джошуа, но тежка контузия го спря да се качи на ринга.