Баскетболистите и ръководството на "Лукойл Академик" изпратиха по шампионски сезона с щуро парти в комплекса на RIU Правец. Третата поредна титла, 14-та за последните 16 години и общо 26-та в славната история на „студентите” бе полята с песни и танци до зори.

Сцената първа „подпали” сензацията на родната поп, рап и R&B музика Гери-Никол, която вдигна шампионите на крака и ги призова да занесат на дансинга двете завоювани през сезона купи – Суперкупата и тази в НБЛ. Пръв в ритъма на Гери-Никол влезе Павлин Иванов, последван от Денис Агре, Димитър Димитров и Христо Захариев.

Естествено, шампионската торта бе във формата на баскетболна топка, а по традиция, заобиколен от баскетболистите, първото парче от нея бе отрязано лично от президента на "Лукойл Академик" Валентин Златев.

Спазена бе и друга традиция – красивата заря, която „изгрява” над езерото в Правец при всеки шампионски повод.

След това, градусът допълнително вдигна с рязка промяна на жанра и поп-фолк дивата – Джена. Малко след полунощ обаче настъпи кулминацията, защото „заваляха” едно през друго любимите парчета на „студентите” – култовата песен „Клетва” на още по-култовата и любима на поколения българи рок банда „Щурците”.

„Клетва”, както и вечната „We are the champions” на Queen огласяха Правец до изгрев слънце, когато шампионите най-после се оттеглиха, за да се отдадат на дълга и заслужена почивка.

Отборът отправи и специален поздрав към президента на клуба Валентин Златев с емблематичната песен на руската група „Любе” – „Позови меня”.

Веселбата продължи с пълна сила след като Божидар Аврамов превзе микрофона и взе да привиква един по един съотборниците си, подарявайки на всеки по една песен, която да изтанцува. Самият той също избухна на мига, в който зазвуча парчето „Shape of you” на англйския изпълнител Ед Шийрън.

Христо Захариев пък само това чакаше – грабна фотоапарата на маестрото зад обектива от LAP.bg – Любомир Асенов и показа, че освен за баскетболист, е роден и за още една професия – на фоторепортер, поне на ниво Евролига.