От "Лудогорец" съобщиха, че клубът и полицията в Разград ще вземат сериозни мерки за опазване на обществения ред преди, по време и след предстоящия в събота (6 април) мач с ЦСКА от 28-ия кръг на Първа лига.

Шампионите напомнят, че от съображения за сигурност фенове с артикули на гостуващия клуб няма да бъдат допускани в секторите с привърженици на домакините. Достъп до стадиона няма да имат лица в нетрезво състояние и такива, употребили наркотични вещества. Внасянето на остри и опасни за здравето предмети, както и използването на пиротехнически средства е абсолютно забранено. Достъпът с хладно и огнестрелно оръжие, както и спрейове със защитен газ, също е забранен.

Стадион "Лудогорец Арена" разполага със система за видео наблюдение, благодарение на която нарушителите ще бъдат идентифицирани от органите на реда.

В момента билети за мача се продават на клубната база, а в събота от 10 ч. ще работи и касата на улица "Васил Левски".

Феновете на ЦСКА ще могат да си закупят билети в деня на мача от гишето на новия сектор "Гости". Цената на входния талон е 12 лева, има 50% отстъпка за непълнолетни посетители. Касата отваря в 12 ч.

ПФК "Лудогорец" обръща внимание на привържениците на "червените", че на входа на сектор "Г" има турникети и поради тази причина е необходимо да спазват указанията на стюардите при влизането в сектора.

Освен това "орлите" призовават феновете на гостуващия отбор да се възползват от предварителната продажба на билетите, за да се облекчи пропусквателния режим в сектора.

В събота "Лудогорец Арена" ще отвори врати два часа преди началото на двубоя - в 15:15 ч. Всички фенове подлежат на щателна проверка по входовете. По тази причина клубът призовава привържениците да оказват съдействие на стюардите и органите на реда.

Документът за самоличност и декларация за малолетни посетители са задължителни. ПФК "Лудогорец" напомня, че за мачовете от Лига Европа и първенството на стадиона се влиза само срещу документ за самоличност, който трябва да бъде показан на органите на реда. Съгласно чл.8, ал.7 от закона за Закрила на детето мaлолетните и непълнолетни лица ще бъдат допускани срещу попълнена декларация от придружител.

"Лудогорец" и ЦСКА се срещнаха в четвъртфинален мач за Купата на България в сряда, спечелен с 1:0 от "армейците. Срещата за първенството ще бъде по-различна, тъй като в момента "орлите" са лидер в класирането, но "червените" са само на 3 точки зад тях.