Шампионът "Лудогорец" представи официално двете си нови попълнения - конгоанеца Мавис Чибота и Дан Битон от Израел на пресконференция в София и обяви целите за следващия сезон.

"Чибота вече беше взет, когато аз отидох в "Лудогорец". Дан Битон го харесах на видео, но отидох да го гледам и на живо в Израел. Те могат много, надявам се бързо да се интегрират, тъй като имат нужните качества да развият отбора в позитивна насока", коментира старши треньорът Стойчо Стоев.

"Очаквам отборът да бъде променен през новия сезон. Видя се още през пролетта, че имаме нужда от освежаване, от нови футболисти. Немалка част ще останат от играчите, тъй като са се доказали във времето, че са добри футболисти. Но за да успеем в Европа, трябва да сме малко попроменени. Това е ясно на всеки", допълни той.

Селекцията в тима продължава, като Стоев се надява на още няколко нови класни футболисти.

"Имаме разговори с още определени състезатели, надявам се да се осъществят като трансфери. Не искам да говоря за позиции. Целта ни е всеки един, който взимаме, да вдигне нивото на отбора. Дотук имаме двама нови, надявам се да има и още. Видели сме в тях нужния спортно-технически потенциал, който да ни помогне във времето", каза Стоев.

От "Лудогорец" не пожелаха да коментират слуховете за предстоящо привличане на конгоанския национал Джордан Икоко от френския "Гинган".

Стоев обяви, че целта пред отбора, освен титлата в България, е влизане в груповата фаза на Шампионската лига или на Лига Европа.

"Дали е реално, или не, влизането в групите на Шампионската лига, ще се види във времето. Малко или много се опитваме да правим състав с някои нови играчи, като бройка може и да бъдат немалко. Трудно ми и да говоря дали е реално постижимо. Със сигурност задачите са влизане в групите на Шампионската лига или Лига Европа. Целта е такава и ние я следваме. Обновяваме отбора, но основното са европейските мачове, в които се надявам да се представим добре. Българското първенство е паралел", каза Стоев.