Фенклубът на "Лудогорец" поиска наказание за защитника на ЦСКА Николай Бодуров заради жест, станал особено популярен в родния футбол напоследък. Ситуацията е от дербито между двата тима в Разград миналия петък. Сблъсъкът завърши 3:2 за шампионите.

В декларацията, адресирана до Дисциплинарната комисия на БФС, се твърди, че Бодуров се е заканил на Върджил Мисиджан с характерно движение, имитиращо рязане на глава. Приложен е и видозапис от срещата.

Жестът докара сериозни неприятности на друг от лидерите на ЦСКА - Фернандо Каранга. Бразилският нападател бе наказан за един мач, след като изрази именно по този начин радостта си след шампионатната победа над "Левски" с 1:0.

Предлагаме ви цялата декларация на фенклуба на "Лудогорец":

До Дисциплинарната комисия към БФС в състав:

1. Юрий Кучев – Председател

2. Георги Камишев – Зам. Председател

3. Минко Брайков

4. Валери Апостолов

5. Никола Попмиланов

6. Ромил Златанов

7. Георги Георгиев

Ние, феновете на ПФК Лудогорец, винаги сме уважавали законите, нормите и нормите. Затова и смятаме за необходимо и отговорно да ви сезираме за непристойното поведение, което е в разрес с разоредбите на БФС и комисията по „Етика и Феарплей“. По конкретно- чл. 8 изр. 15 „- използване на дързък, обиден или оскърбителен език или жест“ на футболиста на ПФК „ЦСКА- София“ Николай Бодуров.

Видно от приложените видео материали се вижда как той отправя закани и обиди към футболиста на ПФК „Лудогорец“ Върджил Мисиджан. Като освен вербалните заплахи, той отправя такива и чрез жест станал популярен от друг футболист на ПФК „ЦСКА- София“. Силно се надяваме, че този сигнал ще бъде разгледан и ще бъде взето решение, кореспондиращо на възникналото обстоятелство. Приложено изпращаме два видео материала

Предварително благодарим за вниманието Ви!