Шампионът "Лудогорец" използва официалния си сайт, за да излезе с остра позиция по тема №1 в българския футбол в последните дни - съдийския скандал. "Орлите" го определиха като "изкуствен" и изразиха разочарование, че в него е замесено името на спортния директор на клуба - Георги Караманджуков.

"Лудогорец" атакува и столичните грандове, които вчера излязоха с декларации по темата, подкрепяйки действащия председател на Съдийската комисия Костадин Гергинов.

В началото на седмицата, на извънредна пресконференция, Гергинов застана зад рефера Никола Попов за решението му да отмени дузпа в полза на ЦСКА 1948 срещу "Левски" (0:0) и да покаже жълт картон за симулация. Шефът на съдиите обяви, че Попов получава много добра оценка за работата си в мача.

Снимка: Lap.bg

Съобщението в сайта на "орлите":

Каква поредна футболна драма се разрази в България през последните дни!!! И тя нямаше да е пълна, ако не беше замесен Хегемонът, сиреч "Лудогорец". И пак традиционната „изящна“ словестност в декларацията на исполина от офисите до столичния КАТ. С две думи от идването си в Борисовата градина нищо ново не е научил и нищо старо не е забравил. Да се чуди човек как в толкова малък човек се таи толкова злоба.

Явно драмата с ощипаната мома се изтърка и сега пак е наред злобата да се насочи към традиционния враг – "Лудогорец". Нищо ново под слънцето. Сега ни вкарват в изкуствен скандал, че намесват и спортния ни директор Георги Караманджуков. Е, тук сбъркаха адреса. Нашият колега си върши прекрасно работата и няма нужда от нови предизвикателства. Скоро очакваме да го обвинят за продажбата на Али Соу и Валентин Антов.

Кой ще е председател на съдийската комисия? Очевидно този, които иска коалицията на столичните грандове. Ние от дълбоката провинция наблюдаваме колко дълго ще издържи тази извратена любов между "сини" и "червени".

Кой ще е новият президент на БФС? Пак ще кажат столичните грандове. Ние от дълбоката провинция сме убедени, че като се смени властта във федерацията грандовете автоматично ще заиграят по-бързо, по-технично, по-атакуващо, по-ефективно и по-красиво. Въобще ще настъпи футболният рай, в който ЦСКА и "Левски" ще бият "Лудогорец", където го хванат. Даже прогнозираме остър инвеститорски апетит за построяване на стадиони и бази.

П.П. Само ви молим за хапчета и прахчета да не коментирате. Нашите хапчета спасяват животи. Ние не разбираме от захар, китайски коли и обществени поръчки и затова си мълчим.