"Лудогорец", "Берое", "Ботев" Пловдив и "Славия" са получили лицензи за участие в европейските клубни турнири на УЕФА. Това става ясно след справка в сайта на Българския футболен съюз

По-рано през деня от ЦСКА също обявиха, че са изрядни и са получили правото да играят мачове в Шампионска лига или Лига Европа. 

Другите 4 клуба до момента не са обявявали на официалните си сайтове, че са получили лиценз. Издаденото разрешение означава, че отборите имат право да продължат да играят и в мачовете от Първа лига у нас.

От списъка на БФС отсъстват "Левски" и "Локомотив" Пловдив от първата шестица на Първа лига. 

Около участието на "сините" в евротурнирите през следващия сезон се появи казус. Първоначално Петър Ганев, който е кандидатът на феновете за член на Надзорния съвет на "сините", заяви в предаването "Тази сутрин", че ако до две седмици не бъдат погасени текущите задължения на клуба, които надхвърлят 1 милион лева, то "Левски" няма да може да играе в Европа през сезон 2020/21. 

След това изпълнителният директор на клуба Павел Колев уточни, че лиценз се дава на базата на финансовия резултат от 2019 г., като "сините" няма да имат проблем да покрият условията за лиценз.

От "Локомотив" Пловдив уточниха за bTV, че очакват да получат лиценз в определените срокове. Крайната дата за обявяване на всички отбори с лицензи за евротурнирите и Първа лига е 30 юни.