10 години! Толкова чакаха феновете на "Олимпик" Лион, за да видят отново своите любимци на полуфинал в Шампионската лига. "Хлапетата" успяха да победят един от фаворитите "Манчестър Сити" и отново ще се изправят срещу "Байерн" Мюнхен в спор за място на финала - точно като предния път през сезон 2009/2010.

Последният съдийски сигнал на срещата, играна в Португалия, сложи началото на луди празненства в Франция. Феновете не се стърпяха и излязоха по улиците на Лион, където пяха и се прегръщаха.

Медиите в Европа отбелязват, че футболните емоции са взели връх и привържениците не са спазвали никаква социална дистанция по време на празненствата. Прегръдки, скандирания, димки и факли съпътстваха лудата радост на агитката, която не може да е със своите любимци, тъй като всички срещи след подновяването на турнира се играят в Португалия и пред празни трибуни.

Заради пандемията от коронавирус, която постави и Шампионска лига на пауза за 5 месеца, във Франция бяха въведени строги противоепидемични мерки. Те се отразиха и на футбола, тъй като Лига 1 беше прекратена, а временното класиране стана окончателно.

За щастие на френските фенове, те ще могат да изживеят още футболни емоции, тъй като два отбора от първенството се класираха за полуфинал в най-силния европейски клубен турнир. Освен "Олимпик" Лион, място в топ 4 преди дни си осигури и шампионът "Пари Сен Жермен". Тимът ще се изправи срещу "Лайпциг" в спорт за място в най-важния мач за сезона.