Китайски фен на Формула 1 бе арестуван, след като пресече старт-финалната права на пистата в Шанхай по време на първата тренировъчна сесия преди неделния старт за голямата награда на Китай, трети кръг от шампионата.

Предполага се, че мъжът е прескочил триметровата ограда, която разделя трибуните от пистата, преди да бъде уловен от камерите как спринтира по широчината на трасето и се покатерва на стената към боксовете.

Шоуто обаче е станало още по-голямо именно в питлейна, където според различни информации китаецът е нахлул в бокса на Ферари и е изразил желанието си да подкара един от болидите на скудерията. Развявайки своя билет за надпреварата, местният Шумахер извикал: "Искам кола. Имам билет.".

Той е бил предаден на органите на реда, които са го извели от пистата. Очевидци твърдят, че мъжът е изглеждал леко налудничав, но не е бил пиян.

Случката притесни китайските власти, които заявиха, че се срамуват от инцидента. Влизането на външни лица на пистата, където болидите на моменти се движат с 300 км/ч е строго забранено. Международната автомобилна федерация (ФИА) и управителите на трасето ще проведат разследване по случая.