Локомотив София започна подготовката си на стадиона в квартал „Надежда”. Групата от 21 футболисти проведе бегови упражнения на заснежения терен.

На този етап няма нови попълнения в отбора, като се водят преговори с трима футболисти- един чужденец и двама българи. Очаква се на проби да пристигне португалецът Андре Габриел Матиаш, чиито договор с втородивизионния португалски Фарензе е изтекъл в края на миналата година. Към отбора със сигурност няма да се присъедини футболистът на Левски Антон Огнянов, който е отказал да играе на определен пост.

Тимът ще замине на лагер в Сандански от 11 до 23 януари, където ще се присъединят и чужденците, получили по-дълга почивка. Приятелски срещи там ще се проведат срещу Вихрен и Хасково съответно на 20 и 22 януари.

В началото на февруари подготовката ще продължи в Турция, където се очаква да се изиграят четири контролни срещи на 4, 7, 9 и 11. Съперници ще бъдат румънският Петролул, Динамо Уфа (Русия), Прибрам (Чехия) и Домжале (Словения).

От днес Ангел Колев ще е новият директор на ДЮШ на „железничарите”. За директор на стадион „Локомотив” пък е назначен още един човек. Към досегашния Георги Лозанов ще се присъедини Андрей Димитров.