Люпко Петрович е новият треньор на ЦСКА. Това съобщиха "червените" на официалния си сайт. 

Рокадата е очаквана след загубата на "червените" с 1:3 от "Черно море" във втория кръг на Първа лига. След поражението феновете на тима поискаха обяснение за слабата игра и за йерархията на скамейката, а от ръководството заявиха, че промени ще има.

До момента Петрович официално заемаше позицията на консултант на Добромир Митов. Самият бивш треньор на "червените" остава в щаба на сърбина, както и Ивайло Станев, Ивайло Петров и Кирил Динчев.

Снимка: www.cska.bg

"Проведохме сериозен разговор с играчите. Най-важното в този момент е отборът да заиграе като колектив. Футболистите трябва да осъзнаят, че от подобна ситуация се излиза, ако са задружни и си помагат на терена. Който се мисли за звезда, не тича, не се бори и не се раздава на терена, няма да играе. Играчите да не мислят за себе си, а да защитят честта на клуба и да се отблагодарят на публиката за подкрепата. Труден момент за всички, който ще се преодолее само с победи и по-добри игри и резултати. Затова обаче ще трябва дисциплина във всички аспекти и най-вече - голямо сърце за предстоящите трудни битки", бяха първите думи на Люпко Петрович.

Първото предизвикателство за сръбския специалист е мачът на ЦСКА срещу хърватския "Осиек" от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата може да гледате на 25 юли пряко по bTV Action и на VOYO.BG.

Той за първи път ще води тима от стадион "Българска армия". През 2016 г. Петрович беше начело на "Левски". Преди това той стана шампион на България със "сините" през 2001 г. С "Литекс" пък спечели Купата на България през 2004 г.