Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович заяви след отпадането на тима от битката за влизане в групите на Лига Европа, че съдията е ощетил "червените" по време на двата мача срещу "Зоря" Луганск.

Мачът в София завърши 1:1, а в реванша в Украйна "Зоря" победи с късен гол, като българският отбор остана с човек по-малко в средата на първото полувреме, а съдията не отсъди дузпа за ЦСКА при игра с ръка.

"Поздравявам играчите на ЦСКА за добрия мач, който изиграха днес. Накрая получихме гол, тъй като останахме с двама централни нападатели, за да пробваме да вкараме гол и да победим. Пресирахме противника, но накрая капитулирахме. Поздравявам играчите си за всичко и за играта миналия път срещу "Зоря" и сега. Съдията реши и този мач. Няма какво повече да кажа. Видяхте сами, че имаше дузпа. След това червен картон и всичко свърши. Можехме да направим добър резултат и да продължим и с 10 човека. На сила нищо не става. Противникът нямаше шансове. Накрая вкарахме и още един нападател, защото при 0:0 отпадахме. Трябваше да опитаме нещо", заяви Петрович.

Той все пак беше доволен от представянето и старанието на играчите си.

"Днес бяхме отбор, но съдиите не ни позволиха повече да победим. Имаше чиста игра с ръка и дузпа, не ни я даде, след това червеният картон и... край! Браво на играчите. Оставаха сърцето си на терена. Можехме да отстраним този противник, защото сме по-добрият отбор, но не и с 10 човека. Можеше да продължим, но в следващия кръг попадахме на "Еспаньол" - силен испански отбор, и вероятно нямаше да продължим напред. Но щеше да е още една крачка напред", добави той.