Люпко Петрович вече няма да е треньор на ЦСКА. Това съобщиха "червените" на официалния си сайт.

Решението е на сръбския специалист и идва след недоволството на привържениците. Той напуска след първата загуба на отбора под негово ръководство у нас - 1:2 като гост на "Берое" в среща от първенството.

От съобщението в сайта на ЦСКА става ясно, че Петрович сам е пожелал да се оттегли, въпреки молбите от ръководството, а в следващия мач тимът ще бъде воден от неговите помощници.

Ето и съобщението на "червените":

"Армейци,

Наставникът на ЦСКА Люпко Петрович занапред няма да бъде начело на отбора. След среща със собствениците на клуба, той декларира намерението си да напусне поста, поемайки своята отговорност за представянето на тима. Въпреки опитите на ръководството да го убедят да не прибързва с решението си, сръбският специалист бе категоричен в желанието си, което в крайна сметка бе уважено. В предстоящата среща с "Витоша" Бистрица в събота "червените" ще бъдат водени от досегашните му помощници в треньорския щаб.

ЦСКА благодари на Люпко Петрович за досегашната му всеотдайна работа и му пожелава много успехи занапред!"

Петрович започна работа като консултант в ЦСКА в края на 2018 г. След оставката на Любослав Пенев през май 2019 г., сърбинът започна да ръководи тима заедно с Димитър Пенев и Добри Митов, а през юли вече еднолично стана треньор на "червените". 

Под ръководството на Петрович тимът стигна до третия квалификационен кръг на Лига Европа.