Бившият кандидат за президент на БФС - Любослав Пенев, използва страницата си във "Фейсбук", за да благодари на всички, които го подкрепят и да напомни, че още преди година и половина е казал, че футболът ни е стигнал дъното. 

"Използваме случая да благодарим на всички хора, които ни писахте на лични съобщения, на споделените и харесани постове, с които ни подкрепяте.

Бъдете сигурни, че ние продължаваме битката.

Радваме се, че най-после има размърдване по отношение на управлението на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. Но по-добре късно, отколкото никога.

Преди година и половина ние казахме, че тези хора не могат да управляват българския футбол, че любимата игра е стигнала дъното на дъното, че те нямат стратегия, нито могат да я направят, камо ли да я изпълнят. За съжаление излязохме прави.

Сега когато държавата усети звучния шамар на падението, както спортно, така и духовно, и започна освобождаването на футбола от недосегаемите, дано да има последователност и да стигне до край. Защото там от години гние, на всички нива. Да се надяваме, че ще се търси отговорност за "огромните пари", както каза премиерът, дадени на БФС. Защото когато държавата дава парите на данъкоплатеца за развитието на футбола, трябва да се знаят целите и как са управлявани средствата за постигането им. Постигнатото го видяхме.

Бяхме свидетели на прекрасния синхрон в работата на Министерството на спорта и БФС, по поведението на Кралев, а от днес не е така. Защо ли?!!!

Трябва добре да се почисти болното място, защото държавата това сме всички ние и сме длъжни на нашите деца. Защото футболът е играта на феновете, защото е социален феномен, защото е в сърцата на милиони българи. А ние не заслужаваме този срам.

Оставаме ваши: Любослав Пенев и Николай Илиев", се казва в изявлението във "Фейсбук".

След расисткия скандал и срамната загуба от Англия с 0:6, вчера премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. Бившият вратар я подаде няколко часа по-късно, а в петък ще има извънреден Изпълком.

Също така във вчерашния ден, час и половина след като на официалния сайт на БФС излезе съобщение за оставката на Михайлов, ГДБОП нахлу в базата на националния отбор в "Бояна" с цел спешна проверка, очевидно, продиктувана от назначената лично от премиера Борисов ревизия на футболната централа.