Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев скочи на БФС преди двубоя с "Локомотив" Пловдив. На традиционната пресконференция той не скри възмущението си от решенията на Спортно-техническата комисия към родната централа, която първо присъди служебна победа на тима срещу ЦСКА 1948, а после пренасрочи срещата.

"Не виждам логика. Продължава в българския футбол да бъде весело и забавно, а това не е нормално. Заблуждаваме феновете. Свързано е с разходи. Имам програма с месец-два напред. Били сме на лагер. Информирани сме 3-4 часа преди мача, че няма да има двубой. Това е ненормално. Вземете еднакво решение за всички отбори. Има много чужденци, които искат да си заминат за родината. Имат семейства. Не са могли да си идат в родината. Това е планирано. Струва между 25 и 40 хил. евро самолетни билети. Самолетни компании налагат глоби. Кой ще ги плати, БФС ли? За мен това е абсурдно. Тези хора трябва да бъдат много подготвени, за да бъдат адекватни във взимането на решение. Трябва да си променяме програмата, защото някой не си върши работата. След това, което се случва, аз не съм сигурен, че първенството ще приключи на 1 юли", заяви ядосаният Пенев.

Снимка: Lap.bg

"Това е административна тема, но трябва да взема отношение. Като старши треньор на ЦСКА заявих, че бяхме готови да си изиграем мача. Като бивш професионалист не искам да печеля служебно. Искам двубоят да се реши на зеления правоъгълник, но не ни позволиха по ред причини. Взех си бележки, за да бъда много точен. След като СТК решава, че няма да има мач, и отсъжда служебна победа или загуба, тя трябва да се уважи, а в случая е още по-тежко това административно неразбирателство. СТК отменя решение на апелативната, която е над спортно-техническата. Няма как да стане. Аз съм "за" да се играе. Когато се отложи мачът с "Локомотив" Пловдив, добре, отложете и мача с ЦСКА. Няма никакъв проблем, но не присъждайте служебна победа. Ние не искаме служебна победа. Желаем да си изиграем мачовете. Или казваш служебна победа за "Локомотив", същото и за ЦСКА, или казваш "Отлага се този мач и следващия, докато футболистите на противника се възстановят", коментира Ел Голеадор.